Humanitarni plivački maraton "Dobrota 2024." - ZU Specijalna bolnica za psihijatriju “Dobrota” - Psihijatrija Kotor Crna Gora
18322
post-template-default,single,single-post,postid-18322,single-format-standard,bridge-core-2.9.7,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7

Humanitarni plivački maraton “Dobrota 2024.”

Humanitarni plivački maraton “Dobrota 2024.”

Humanitarni plivački maraton „Dobrota 2024“ će u organizaciji Triatlon kluba Kotor i Sportsko-rekreativnog društva (SRD) „Open Water“ iz Budve, a u partnerstvu sa Specijalnom bolnicom za psihijatriju „Dobrota“, biti organizovan u subotu 5. oktobra.

Predviđena plivačka ruta u dužini od 8 kilometara je na relaciji Perast-Dobrota. Start je između peraških ostrva u 8 sati, a cilj je ponta ispod crkve Svetog Matije (ponta Specijalne bolnice za psihijatriju).

Cilj ovog humanitarnog, sportskog događaja je prikupljanje novčanih sredstava koja će biti usmjerena ka poboljšanju uslova u kojima borave pacijenti čije su aktivnosti dio procesa radno-okupacione terapije.

Namjera nam je da skrenemo pažnju na promociju zdravih stilova života, a upravo je plivanje jedna od aktivnosti kojom čovjek može da se bavi bez obzira na godine starosti.

Odabrana relacija na kojoj će biti organizovan plivački marathon promoviše i dio obale koja predstavlja neprocjenjivo blago naše kulturne baštine.

Učesnici/učesnice maratona, njih 25, biće članovi/članice Triatlon kluba Kotor i SRD „Open Water“ iz Budve kao i plivači/plivačice iz zemlje i iz inostranstva koji imaju bogato iskustvo u disciplini daljinskog plivanja.

Humanitarni plivački maraton „Dobrota 2024“ organizuje se pod motom „Na talasu zdravlja do mora prilika“.

Pozivamo sve društveno odgovorne pojedince i organizacije da, u skladu sa mogućnostima, uplate novčana sredstva na račun Triatlon kluba Kotor 530-24204-54 (NLB banka).