Humanitarni koncert Dragan Koprivice - ZU Specijalna bolnica za psihijatriju “Dobrota” - Psihijatrija Kotor Crna Gora
18039
post-template-default,single,single-post,postid-18039,single-format-standard,bridge-core-2.9.7,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7

Humanitarni koncert Dragan Koprivice

Humanitarni koncert Dragan Koprivice

Humanitarni koncert Dragan Koprivice održan je danas u krugu Specijalne bolnice za psihijatriju “Dobrota”.

U susret Svjetskom danu mentalnog zdravlja (obilježava se 10.oktobra) Koprivica se pacijentima predstavio aforizmima, sviranjem na harmonici i pjevanjem izabranih evergrin pjesama.

U kreiranju vesele atmosfere su uz pjesmu, igru i sviranje harmonike učestvovali i pacijenti čije se dobro raspoloženje osjećalo tokom cijelog programa.

Sadržaji poput ovog, za pacijente predstavljaju poseban ugođaj, pozitivno utiču na proces liječenja i doprinose boljem opštem psihofizičkom stanju.

Koprivica je do sada svoje humanitarne programe organizovao u Dječjem domu “Mladost” u Bijeloj, u Javnoj ustanovi “Kakaricka gora”, u Javnoj ustanovi “Komanski most”, u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija – dakle u zatvorima u Spužu i u Bijelom Polju te u Javnoj ustanovi “Centar Ljubović”. U pitanju su koncerti i igranja predstave “Desert flower” po njegovom tekstu i u njegovoj režiji, a u izvođenju Studentskog teatra.

Kada su u pitanju njegovi planovi – 7. oktobra predstaviće se  ponovo u Dječjem domu “Mladost” u Bijeloj, a 24. oktobra u Budvi u Akademiji znanja.

Program je vodila radna terapeutkinja Jelena Kljajević.

Ona se u ime Specijalne bolnice za psihijatriju “Dobrota” zahvalila Draganu Koprivici koji je humanitarnim koncertom u divnoj atmosferi uljepšao našim pacijentima boravak u bolnici.

Slatki sponzor današnjeg druženja je firma ”Miranis sweet” d.o.o. Nikšić.

U očuvanju psihofizičkog zdravlja – osmjeh i dobro raspoloženje su neizostavna terapija, a možemo ih priuštiti mnogo češće nego što to zaista činimo.

Budimo jedni drugima razlog za dobro raspoloženje – uputimo lijepu riječ, otpjevajmo pjesmu, priuštimo recitaciju, pružimo ruku, potapšimo rame, ćutimo i slušajmo kada je to potrebno, a radujmo se na glas zbog onog koji se raduje.