Saopštenje za medije povodom vrijedne donacije CGES-a - ZU Specijalna bolnica za psihijatriju “Dobrota” - Psihijatrija Kotor Crna Gora
18028
post-template-default,single,single-post,postid-18028,single-format-standard,bridge-core-2.9.7,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7

Saopštenje za medije povodom vrijedne donacije CGES-a

Saopštenje za medije povodom vrijedne donacije CGES-a

Nastavljajući da njeguje društveno-odgovorno poslovanje prema vunerabilnim grupama, Crnogorski elektroprenosni sistem A.D. je ove godine donirao 5.000,00 eura zdravstvenoj ustanovi Specijalna bolnica za psihijatriju „Dobrota” u Kotoru. Zahvaljujući ovoj značajnoj donaciji, čija je namjera bila unapređenje rada medicinskog kadra kroz nabavku nedostajuće medicinske opreme za rad, bolnica je u najbržem mogućem roku pristupila nabavci. Tom prilikom kupljeno je: šest komada inhalatora za odrasle, šestokanalni EKG aparat, šest hodalica sa točkovima, pet dasaka za imobilizaciju, tri seta za reanimaciju, kapu za EEG, toaletnu stolicu, kutije za sterilizaciju i drugi nedostajući medicinski pribor.

Tim povodom, danas u prostorijama naše bolnice, upriličeno je uručivanje ove vrijedne donacije.

Direktor bolnice, dr Aleksandar Mačić-spec.psihijatrije, zahvalio se na vrijednom i značajnom poklonu koji će unaprijediti dalji rad ove ustanove i istakao da mu je veliko zadovoljstvo što je CGES i ove godine prepoznao potrebu vunerabilnih i osjetljivih društvenih grupa i pružio podršku u vidu finansijske donacije za nabavku medicinske opreme.

U vremenima kad je donatorstvo  sve rjeđe i rjeđe, CGES uvijek nađe načina da nam izađe u susret i omogući da nabavimo ono što nam je od opreme zaista neohodno i neizmjerno smo im zahvalni zbog toga “, zaključio je dr Mačić.

Posebno zadovoljstvo što u ime kompanije može uručiti donaciju izrazio je i Ivan Asanović dipl. ing. elek., izvršni direktor Crnogorskog elektroprenosnog sistema, napominjući da je ovo još jedan od pokazatelja u kojoj mjeri kompanija ulaže i brine o zdravstvenom sistemu u Crnoj Gori.

Kao jedna od vodećih kompanija u zemlji, CGES nastoji da bude prisutan u svim oblastima koje su važne za crnogorsko društvo. Pored težnje da odgovorimo svom primarnom zadatku i obavezi koja se odnosi na kvalitet isporuke el. energije potrošačima priključenim na prenosni sistem, naša kompanija svoju ulogu vidi i u aktivnom i konstantnom doprinosu razvoju zajednice u kojoj posluje.

Putem društvene odgovornosti i brojnih projekata, CGES radi na stvaranju čvrstih veza sa zajednicom i boljem razumijevanju njenih potreba i zahtjeva.Tako je bilo i ovog puta.I, ne samo da smo se sjetili jedine specijalizovane bolnice za ove bolesti u Crnoj Gori, već smo prepoznali njihove  potrebe kao ustanove koja radi sa vrlo osjetljivom populacijom. Iskazali smo našu namjeru da im pomognemo, čime smo dali svoj puni doprinos unapredjenju rada psihijatrije u Kotoru”, naglasio je Asanović. „Takođe, ovom i sličnim akcijama, želimo da proširimo svijest o važnosti unapređenja medicinskih usluga, a sve za dobrobit pacijenata. Društveno-odgovorno poslovanje je jedno od osnovnih načela poslovanja naše kompanije, koja će se i u buduće truditi da razumije potrebe lokalne zajednice u kojoj posluje”, zaključio je Ivan Asanović.

ZU Specijalna bolnica za psihijatriju „Dobrota” Kotor, ovim putem želi da izrazi veliku zahvalnost Crnogorskom elektroprenosnom sistemu Crne Gore, koji je nesebičnim zalaganjem odlučio da i ovog puta njeguje i unaprijedi dobre odnose prema državnoj instituciji, zaposlenima u zdravstvenom sistemu i prema najranjivijim društvenim grupama koji su hospitalizovani u našoj bolnici.

Nadamo se da će i druge državne i privatne kompanije slijediti gest CGES-a, i pokazati svoju društvenu odgovornost prema zajednici.